Apr 28, 2010

LAME MENUNGGU LALU...

Dup..Dap..Dup..Dap...!!!!

Berdebar..
risau..
takut..
gemuruh...
fikir bukan2..
dan mcm2 lagi aku rasa

Kenapa...!!!!

nak amek exam ke...
paper ape..

hahaiiiii..

tak la..
x ada kena mengena langsung
aku ada appoitment gan doktor
for blood result and medical check up
mane la aku x rasa mcm tue
aku motivate diri supaya lawan
kuatkan semangat..
dan selebihnya tawakal je la...

Hari nie aku pergi gan father in law je..
husband x dapat temankan sal ada urusan lain
first memang cuak siut
bile name aku di panggil
jem semua otot2 ni
sampai kaki nak melangkah pun jadi krem

masuk bilik doktor tiba2...

aku rasa sejuk sangat
ish..biar betul macam dok dalam peti ais je
dah macam kat oversea lak
dowang nie x sejuk ke
tebalnya kulit dowang nie

urmm...

nasib la doktor tue macam faham2 je
mungkin sebab aku dok berpeluk tubuh dari tadi
bagus juga doktor nie leh baca fikiran aku
aircord di slowkan..
now time untuk mendengar penerangan doktor

Huuhhhhh...

banyak pulak la doktor nie tanya
bosan kejap ngeee...
alhamdulillah semuanya ok but...
isnin kena amek darah lagi

uishhh...

nak buat ape lagi la doktor nie gan darah aku
cakap dalam hati je la...
malas nak tanya banyak
kang macam2 lak dia sekolahkan aku

pastue dapat surat gi la tempat amek ubat
tergamam aku kejap
gile ramainya org
lamenya aku kena tunggu beratus lagi nie
mau petang karang baru sampai giliran aku

penat dowh...
bowink lagi...

mengantuk semua ada ha..
last2 aku angkat kaki blahhh...
otw nak gerak tue jumpa sowang nurse nie
sedara lak gan hubby
so minta tolong dia amek kan
alhamdulillah settle keje aku

thanks sister...
now time to rest
penat dowh dari pagi tadi
so mata pun dah mendom2 gitu
time tue sleep
nt sambung lagi ye

babye..
tata..titi..tutuuuu...






Apr 27, 2010

TING TONG!!!ABG POStMaN daaaa....

Sedang dok layan cerita bella
sambil menikmati sup tok ayah
menu makan tengahari nie
tiba2 loceng berbunyi...

ting tonggggg..!!!

terkezut aku yang tengah melantak
apa lagi..
melatah la...

apocottt...

parah tol penyakit aku nie
makin teruk pula latah
x bole terkejut sikit
mula la..

sian abg postman tue
kena tunggu dulu
aduhai la amy
bile la latah nie nak hilang...

siannnnnnn...

wah ada surat..!!!

Urmm...

salah satu surat tue ada name aku
jarang dapat surat nie
tengok2 dari bank persatuan
dengan x sabarnya aku terus buka
al maklum la org jarang dapat surat
perak la kejap ahaks...
nak tau ape isi surat tue
sekali buka ada kad daaa...

kad ape nie..!!!!

Oow baru aku ingat
last year aku ada masuk saham bank persatuan
so kad nie kira kad keanggotaan la..

hari tue aku ada janji gan korang kan
nak cerita sikit sal bank persatuaan nie
so alang2 dah poyos nak tunjuk kad nie
aku cerita la sikit sal bank nie

sikit2 bole la aku share
selebihnya korang leh la rujuk
kat website bank persatuan
atau pergi terus ke cawangan yang berhampiran anda

salah satu benefitnya adalah
kadar dividen yang tinggi
syer keanggotaan dengan kadar dividen
sebanyak 10% selepas zakat
pembiayaan peribadi dengan kadar ttp 4.75%
sehingga 15 tahun

sampai kat sini je aku tahu
yang lain x katam lagi
hahahahaa..
bukan camtue takut salah pulak
naya aku so...

untuk keterangan lanjut korang bole la
melayari website ini..


sekian terima kasih..

hahahaha...

kuat sungguh mengempen nie
actually aku just nak berkongsi gan korang
benda baik elok kalau kita berkongsi bersama
tak gitu..

hahai..


Kad ke aggotaan yang baru aku dapt sebentar tadi...

Ini pulak pic bank persatuan cawangan kota bharu..
kepada yang duduk di pantai timur..bank persatuan ini terletak di wakaf che yeh jalan kuala krai...so mari pakat ramai2 kita simpan pitih hehehehee...sowie la klu salah kecek dok panda sangat..sebab teman org perak....


p/s : di entry sebelum nie ada dua tiga
org yang dok tanya ape bank persatuan nie
korang bole tengok kat website dia
confirm detail punya


GELANG KRISTAL SALWA..

Hallooo..

Promosi gelang tangan kristal..
one of my friends nie
buat part time bisness kecil2an
selling gelang kristal hasil tanganya sendiri
so aku just tolong promotekan je

hehehehee...

jom kita ushar2 kat bawah nie
mane tahu ada yang berkenan
x beli pun x per
at least korang leh la bagi komen
sekurang2nya kawan aku leh la perbaiki mane yang kurang
"saya budak baru belajar..klu salah tlg tunjukan"

heheheeee..!!!

promote lebih nie..
dapat komisyen ke
x la support kawan2 je

amboi banyak naw nak mengempenya..
k la jom cuci2 mata


Di sini ada di sertakan 15 jenis gelang kristal.
kristal ni origenal swarovski.
1 gelang boleh campur 3 warna sahaja bergantung pada jenis gelang.
warna pilihan dari putih sampai hitam...

Golden Shine - RM 38

Donat Suasa (Big) - RM 58

UFO Love Suasa - RM 88

Bicone - RM 18

4line 4mm - RM 68

Round 6mm Suasa - RM 48

Round 8mm Suasa - RM 50

Watch - RM 50

Bicone Suasa - RM 48

3ine 5mm - RM 50

Cupit Love - RM 68

. Double Round 8mm - RM 28

Donat Suasa (Small) - RM 48

Round 8mm - RM 40

Ring Suasa - RM 20

Apr 26, 2010

STORY OF ANVIL...

Happy monday semua..
jom kita sembang2 sal anvil...

Urmmm...

Salah satu movie yang dapat di burn pasal succes stories satu band dari canada ni..cite dia simple je, tapi aku suke nengok true stories ni coz of course ade maksud dalam cite dia..so layan punye la layan, bole plak sampai leleh air mata.. cite pasal rocker, metaller, ganas dan tegas tapi camne bole leleh airmata.. cite ni pasal simple goal dalam life manusia.. pasal nak kejar cita2 and mimpi, tapi cuma penghalang dia, masa, kritikan dan usia..

bayangkan band ni,anvil penah duduk satu stage ngan band2 besar macam scorpion, bon jovi dan sebagainya tetiba hilang dari arus perdana..what happened? sorang2 mati isap dadah ke?(tipikal rock najis)..xjugak..diorang ada, cuma orang not at the right place and right time..lagu satu lack of management.. paling best, band2 legend macam slayer, metallica dan motorhead pon iktiraf diorang sebagai bakat besar and kreatif, tapi heran apesal la xmalatop?? itu dari konteks pandangan luar ahli band..

tapi bile ahli band Anvil ni bercerita sendiri..pergh…sedih siot..dari umur muda,sampaila ke tua masih berjuang nak bagi orang dengar muzik diorang, karya diorang..sampai sanggup kerja katering, kerja ketuk batu..sedih gak tengok, tapi bagi diorang hope and minat tu la yang buat diorang terus semangat nak berkarya..and..sampai satu tahap,ada orang sedar kehilangan diorang ni…orang ni sanggup bawak diorang balik from scratch..diorang g tour europe n such..tapi tour xmacam star la, naik ketapi..sanggup..

dalam movie ni dapat r tengok macam susahnye nak mengejar impian, macam mane struggle nye nak survive, macam mane payah nye nak jadi somebody(aku suke word ni hakhak)..macam2 dugaan..tapi at last..macam biase, setiap usaha ada balasannya…usia bukan penghalang, kritikan bukan peng had setiap impian..cume kesabaran dan kecekalan je bekalan dalam perjalanan mengejar impian..

dalam movie ni banyakla pengajaran dan motivasi yang bole diserap,memang leleh la air mata tengok macam ne diorang struggle..contoh,bile band ni pegi tour europe tu macam tejadi xda transport la, tido tepi jalan la, audience xramai(ade satu show xsampai 10 orang), show xdapat payment la macam2 lagi..yang paling best bab rejection, memang sakit ati je nengok bakat macam ni ditendang2 gitu2 je..tapi before tengok movie ni, biarla amik positif je coz ade gak bad part.

so.. pade sape2 yang berminat tu..dapatkan la documentary ni dipasaran atau dipawagam berhampiran(kalau dapat r)..movie macam ni memang rare, pepandaila download ke torrent ke pepatut..

adio..

Apr 25, 2010

MAMA SAYANG QALISYA

Happy sunday semua...
ape program korang hujung2 minggu nie
gi merewang ke

hehehehee...

ke gi dating
tgk wayang ke
shopping ke

Urmmm..

hubby keje..
kat pantai timur friday and saturday cuti
so dok umah je la
di tambah lak hari nie cuaca sejuk
alhamdulillah...
setelah sekian lame x hujan
akhirnya hari nie hujan juga
bersyukur sangat
sebelum nie terlalu panas
habis semua tanaman kering and layu
sampaikan tido dalam aircord pun still panas lagi
korang bayangkan la betapa panasnya
inilah kekuasaan allah s.w.t

ok la berbalik pada topic aku hari nie
aku nak share gan korang
satu perkara yang amat bermakna dalam hidup aku
yesterday..
aku sibuk dok mencari brg berniaga
tempah souvenir untuk reunion 1st may nie
survey handphone for my birthday nanti
dan terakhir aku gi visit my baby
baby??bile pulak aku mengandung nie
heheheheee...
anak angkat amy la
baby Safia Qalisya..
safia nie anak kepada staff hubby aku
masa dalam kandungan ibunya lagi
aku dah berhajat untuk mengambilnya sebagai anak angkat

tak ada anak sendiri ke..!!!
mesti itu yang bermain dalam fikiran korang kan
tak ada pasangan yang sudah mendirikan rumahtangga
tak mahukan anak
same juga gan aku
dah berusaha tapi mungkin belum rezeki aku lagi
last year aku dah dua kali keguguran
so aku terpaksa berehat sampai hujung tahun
kiranya tahun nie baru nak plan balik la
so doakan la aku cepat dapat baby ye
kiranya aku amek berkat nie
mane tahu pasni ada rezeki aku pula
insyaallah...
janji aku x give up
sentiasa berusaha dan berdoa...
ok la kawan2 kat bawah nie
aku ada upload gambar baby aku
dan juga pic ibu safia...

mama sayang safia...

ada gaya x..heheheee..walaupun aku x berapa berani nak pegang baby yang baru lahir tapi alhamdulillah semalam berjaya juga aku pangku safia..so sweet...

SAFIA QALISYA
1st APRIL
HUSM Kubang Krian

Ibu SAFIA QALISYA..

Apr 24, 2010

CINTA KU MR.SONY

Fuhhh!!!

akhirnya mr.sony aku dapat di gunakan semula...
baru amek kat sony center..
alhamdulillah..
sembuh akhirnya..

Horeyyy..!!!

actually aku baru pakai...
dalam 4 bulan lebih...
suddenly snap pic cam blur lak...
gi check kat kedai tgk lcd problem..
masuk air...
gatai gi waterfall bukan nak mandi..
tapi sibuk nak snap pic..
skunk hamik kau masuk air..
sape nak jawab..,
jawab sendiri la..huhuhuu...

Urmm...

padan muka kau amy oi...
next time kena beli yang waterproof punya..
baru x rosak cam nie..

sedih siut bile taw mr.sony aku rosak...
dari uk lagi aku dok sibuk cari digital camera..
last2 aku beli kat malaysia gak...
kat klia...
nak beli kat uk..
x de warranty kat malaysia..
so x nak tanggung risiko better beli kat sini je...

sebelum nie aku guna canon je..
kerana terlalu fanatik gan color hitam..
so aku beli la mr.sony nie
black colour!!!

now mr.sony dah bole berfungsi seperti biasa..
alhamdulillah...
luv u mr.sony..
pasnie x mau buat hal lagi ok..
janji pasnie akan jaga baik2
even beli yang baru...
heheheheheee...
ada niat nie nak beli lain...
insyaallah...

Apr 22, 2010

MENGHITUNG HARI..


Debaran makin terasa..x senang duduk di buatnya..otak pulak dok fikir ape keputusanya nanti ye... wah sound lain macam je nie...adakah berkenaan dengan AF...atau berkenaan dengan kerja..Oh tidakkkk...asal aku terlalu serius sangat nie...releks amyyy...

Mesti korang pelik kan.. dan ape kena mengenanya pic nie dengan entry aku kali nie..actually kepala aku gah kusut sekarang nie..banyak naw yang aku fikir..sebelum nie aku dah janji x mau jadi OCD lagi..tapi macam still ada lagi sikap tue..so aku pilih untuk luahkan ape yang aku rasa di sini...supaya aku dapat beri ruang untuk otak aku rest dari berfikir bukan2...hopefully pas nie no more thinking about this...aku x mau stress...aku x mau tansion2...

Dua tiga hari nie kesihatan aku kurang baik..tido pun susah.. mungkin sebab aku terlalu banyak berfikir kot...plz la amy jangan fikir bukan2...itu la yang sering aku katakan pada diri...wisau dowh...next week aku ada temujanji dgn doktor di HUSM..,untuk mengetahui keputusan darah yang di ambil 2 minggu lepas..aku harap sangat x de la perkara yang tidak di ingini berlaku pada aku...mcm husband aku selalu cakap jgn fikir negetif just think positif...tapi aku nie degil still nak fikir jugak...

Last2 aku juga yang tansion..aku jugak yang stress..doakan aku ye kawan2...



Apr 20, 2010

FAREWELL SUZANA

Staff Bank Persatuan Malaysia Berhad cawangan Kota Bharu..time nie kat restoran four season..meraikan hari perpisahan salah seorang staff bpmb...actually aku nak story sikit pasal bank persatuan nie..mungkin ramai yang x tahu walaupun sekarang ni kerap kuar media cetak...bagi di utara mungkin korang dah biasa dengar..tapi bagi yang sebelah selatan and pantai timur mungkin agak pelik...actually farewell nie dah berlangsung beberapa bulan yang lepas tapi memandangkan aku berminat nak share gan korang pasal bank nie..jadi entry kali nie biar la aku perkenalkan staff bank ni dulu..for the next entry baru la aku story ape kelebihan bank ni...mane tahu kalau ada antara korang yang nak buat simpanan..masuk saham ke atau uat loan boleh la berjumpa dengan mereka bak kata orang sambil menyelam minum air...sambil bercerita pasal farewell suzana nie dapat juga la aku perkenalkan budak2 bank persatuan nie...gelemer you all hahahahaaa...

Dua orang awek bahagian operasi..mak buyung and orang yang diraikan...sebelah kiri nie name dia Hisbani..gah mengandung anak sulung dan merangkap anak angkat aku hehehehe...dan di sebelah kanan pula Suzana..sudah berkawin..terpaksa berpindah kerana ingin bersama suami tercinta....

Mr.wan azizi atau lebih mesra di panggil cewe...cewe nie pulak bertugas sebagai kerani kanan akaun dan kawalan..still available lagi tau hehehe untuk aweks2 yang masih mencari teman hidup tue leh la masuk daun ahaks...dan awek bertudung pink nie pulak name dia mira...dia bertugas sebagai kerani kanan pembiayaan...bakal melangsungkan perkahwinan dalam masa terdekat nie...

yang kecik molek nie big bos cawangan kota bharu..aku panggil dia cik siti je opss...sowie tersasul pulak hehehe puan siti la,dia baru melangsungkan perkahwinan bulan lepas..kira masih dalam honeymoon lagi ni...abg hensem nie pulak Mohd Hafizul tapi kami panggil joe je.dia nie kerani am dan merangkap paparazi kat situ hehehe jgn marah ye joe..and my hubby Amirul Ridzuan...penolong pegawai operasi...

Tengelamnya aku...nampak naw keciknya...next time kena pakai kasut tinggi sikit baru nampak same level hahahaha....kami nie sebaya tapi dah nampak aku macam adik pulak...cewah perasan x habis2 aku nie.gaya kami nie macam x jumpa dah pasni...padahal dia transfer kat kampung halaman aku je...kat ipoh...if balik ipoh masih leh jumpa lagi hahahah...gimik je lebih baru la nampak macam perpisahan..tapi x de la sampai nangis2 hehehehe....

sempat jugak kami nak bergambar berdua...time nie aku x bape sihat..tengok la muka aku sememeh je...tak sihat..tak sihat pun makan bertambah hahahahaa...mane leh tahan macam2 ada ha...tambahan lak makan free ahak...muka free ke aku nie...hahai sekali sekala ma..ape salahnya kan3x....

Apr 19, 2010

MENU HARI NI...

Dinner time...

Menu makan malam aku hari nie...tomyam campur...kerabu mangga...ikan tenggiri goreng..telur dadar..sambal belacan dan pencuci mulutnya rock melon fruit...makanan untuk 4 orang...sedap sampai sekak perut aku dia buatnya...bile dah kekeyangan jadi ular sawe la...terbongkang depan tv...huh memang best...puas hati makan hari nie...kalau ada ikan siakap 3 rasa lagi meletop... macam makan kat kedai pulak...nyum..nyum...

kalau ikutkan ikan nie x kena sebenarnya dengan menu aku hari nie tapi terpaksa sediakan untuk father in law aku...my dad nie ada penyakit gout...so dia x leh makan makanan seperti seafood.. kekacang..belacan dan beberapa makanan lain...but dad sental jugak kuah tomyam...terliur siut...sape leh tahan depan mata..so jamah kuah pun jadi la..ikan and telur huhuhu...sian kan...

kerabu mangga nie jiran aku buatkan...orang dari thailand...dia ada restoran sendiri...actually story dia macam nie...depan rumah aku nie ada pohon mangga..so tadi petang kami beramai2 kait la...ingatkan nak cicak colek tapi macam cannot go je...so jiran aku nie amek bawa balik and buat la kerabu mangga...memang best...sebab ada kerabu nie la aku masak tomyam..baru kena gunya hehehehe....

kalau ada tomyam and kerabu mangga...telur dadar juga wajib ada...baru kena..telur dadar nie tanpa bawang..klu goreng sekali gan bawang confirm bawang tue di ketepikan..dari pada membazir better x payah taruk...

menu terakhir aku malam nie sambal belacan...ini menu memang x bole tinggal ow...tue yang makin menjadi resdung aku...pas makan confirm gatai hidung..x pun bersin berpuluh2 kali huhuhu...penangan sambal belacan...walau pun ia menyiksa diri aku namun ia tetap menjadi pujaan aku setiap kali makan nasi...

Pencuci mulut malam nie...rock melon fruit...actually ini kali pertama aku makan buah nie...kalau tengok dari luar memang hodoh...tapi bak kata orang biar rupa tiada janji hati baik ewah2x hehehehe....so same la cam buah nie rupanya memang x de tapi rasa pergh...sungguh sedap...manis lebih kurang cam honeydew..sedar x sedar hampir separuh aku belasah...nie betul2 kenyang nie...mata pun dah naik mendom...klu tido confirm cik bun..pun naik la...buncit la..!!!!oh.. tidakkkk... lebih baik jgn di layan mata nie...tue yang aku dok layan blog nie....leh la cover mata nie dari tido...at least 2 jam..baru leh tido...petua tue kalau nak body maintain....maintain ke body aku nie ahak...perah santan betul la aku ni...ngeeeee....

KUGIRAN TEPI TEMBOK


Inilah aktiviti aku kalau balik kampung...tengok lah mak ayah pun join sekali hahahaha...actually nie dekat pintu masuk taman aku...Bandar Baru Sri Klebang.time nie adik bongsu aku baru lepas spm...sementara tunggu keputusan dowang uat part time jual burger...mesti korang nak tau mane satu adik aku kan...adik aku tue yang pakai songkok tue...kadang aku fikir bagus jugak budak2 nie.. dari melepak x tentu hala..merempit sane sini...dok melepak kedai snuker..video game...baik la uat aktiviti macam nie...

Nie 1st time aku melepak kat tepi tembok..sebelum nie x pernah lagi dok menangok tayang muka cam nie...orang kata x manis...sekarang dah kawen x pe la,hubby pun satu kepala so ok la... ape lagi pas budak2 nie main giliran kami lak...hahahaha...punya la dah lame x petik tali gitar bunyi pun sumbang...the best part aku tengok hubby..hubby tengok aku...last2 ok la dari x de bunyi langsung...but memang best dapat juga la aku lepaskan gian main gitar...pas kawen memang aku jarang sentuh gitar...mungkin gitar aku pun dah merajuk dengan tuanya... tak pe nanti aku pujuk balik...dah power main aku akan upload video aku lak main gitar lagu sendiri hehehehe...beso cite2.!!!



video

ADIK KU NANIE...

As'salam...
Salam sejahtera...
and Good afternoon...

Jawab dapat pahala x jawab dapat dosa hahai..Urmm...1st day for this week..have a good monday...starting ur work dengan mood yang baik..senyuman yang manis.. semanis madu lebah..madu ishh..sensitifnya aku dengar madu2 nie..minta simpang ok.. lagi sedap kalau aku sebut semanis honey lebah hehehe...honey i like u!!!!u all pun mesti like kan...mane x nya bukan setakat minum honey je but siap panggil kekasih hati gitu..tapi kalau gaduh,agak2 korang panggil ape ye..honeydew kot hahahah...terlebih sudah.. opss... ya ampun aku sudah melalut daaa...

entry aku kali ni aku nak cite pasal sowang minah ni..dia ni satu2nya adik perempuan aku..name dia "NANIE"and still available lagi ahak...but nak ke korang ngorat adik aku yang ala2 tomboy ni...adik aku ni x la 100% macam laki...bertudung..ayu gitu tapi fizikal dia yang kasar membuatkan keayuanya hilang...kalau dia baca ni mesti hangin satu badan..sowie erk..kira settle kat luar je la hehehehee....

Ni la dia adik aku...kalau aku gile berfb..dia lak gile amek gambar...kemana saje pergi x lekang dengan kameranya...tengok la ni kat shopping kompleks pun nak bawa kamera..ape daaaa...ada gaya profesional ke tue hahahaa...

inilah motor yang aku hadiahkan padanya..lepas dapat keputusan spm dulu..Time ni aku panggil dia minah rempit..mane x nya dari ipoh ke k.l dia boleh bawa motor sowang2..korang bayangkan la..dia nie keje dekat klia..duduk lak dekat sungai pelik...hari2 dok berulang naik scooter kesayangan dia nie...kadang balik keje tengah malam tunggang motor sowang2..jalan dekat kawasan kelapa sawit..dah la gelap dengan kete x banyak lalunya..kita je yang wisau kat dia..dia uat muka toya je...sikit pun x takut..mungkin sebab duduk dekat sungai pelik..orang2nya pun pelik2 belaka hahahahaaa....

Suddenly adik aku amek keputusan untuk bersara dari dunia merempit...hahaha...sekarang dah beli kereta...alhamdulillah!!!x de la mak ayah aku wisau lagi...skg motor kesayanganya telah di berikan kepada adik laki bongsu aku...turun temurun lak...happy bila tengok adik aku maju setapak...wangsamaju dekat dengan setapak hehehe...melangkah lagi setapak la...sebelum ni belajar berdikari now dah pandai cari aset sendiri...syukur im proud of you my dear...good luck and all the best on ur life...



Apr 18, 2010

DEMAM DATANG LAGI


Salam...
dan selamat sejahtera...

baru je lepas tgk mentor musim ke 4. .pecah perut aku di buatnya dengan gelagat setiap yang dtg untuk uji bakat.actually x la seteruk mana pun tapi tu la kan bukan senang nak cari seorang protage yang betul2 berbakat.dari last week lagi aku mengikuti mentor sesi uji bakat ni..kadang seronok jugak melihat gelagat orang ni..ramai pak lawak dari yang bole menyanyi...pape pun all the best la pada setiap mentor harap u all dapat la protage yang di cari ye...

dah habis cite pasal mentor...kita cite lak pasal demam yang melanda rakyat melaysia. kalau dulu orang dok perkatakan demam bola..tapi sekarang demam "muka buku" melanda...ape muka buku tu..!!! korang x tau ke atau buat2 x tau hahaha...facebook la...aku yakin korang pun mesti salah seorang yang terkena demam tu kan...mane x nya sejak demam facebook melanda..para2 blogger semua dok sibuk nak updated blog masing2...kalau dulu satu entry pun susah sekarang leh uat dua tiga...baru2 ni kuar lak cite red mummy kat metro..wah pasni makin ramai lagi la blogger2 mengadap laptop 24 jam...entry pun mesti bole mencecah 10 entry setiap hari...fuh caya lahhh..

dok sibuk kata hampa x sedar aku pun dok gila melayan facebook..sampaikan nak buat kerja lain pun x bole...fb punya pasal hahahaha....maklumlah sibuk dengan kawan2 lame dari zaman sekolah sampai la kawan2 baru..semua dok sibuk berchit chat,bergosip...Opss...ala2 jejak kasih gitu hehehe...bagi aku aktiviti sebegini bagus..di samping dapat menambah kenalan kita juga dapat mengeratkan hubungan dan connection kita dengan kawan2 yang dah lame lost contact..

jadi tidak hairan la klu ada orang yang bole mengadap laptop lebih dari 24 jam hanya semata2 melayari laman sosial ni.kerja berfb...makan berfb...tido pun berfb...mana x nya sebelum tido tu sempat lagi berfb..hahahah itu lah dia demam facebook...kalau korang ada fb jgn lupa add aku tau hehehehe...bukan ape untuk menambah kenalan..selagi x pecah page fb aku tue selagi itu aku bole berkawan...ok la time to rest nak tido la dah penat..esok2 la pulak ye..

good nite Zzzz...


Apr 17, 2010

REALLY MISS IT

HullaHup..!!!





HallOppp...

Nothing to do...bowinknya..!!
husband lak main counter strike..
nak layan mafia wars semua job dah siap...

adoiii..!!

nak buat apa ni..,
hadap je la laptop ni
sampai naik lebam biji mata
huahuahuaa...

gedebuSss... lalalalalaaaaa....

Suddenly aku teringat lak time dolu2..
klu bowink2 aku mesti uat aktiviti..
kuaw gi main bowling ke...
gi driving range ke...
gi jamming ke...

urmmm... bestnya la...

windu nak petik tali gitar..
nak hanyun kayu goft...

really miss it..
really...really miss it...

klu korang nak tau..
dalam tiga2 aktiviti ni aku lebih suka main gitar..
dont know why..
love it so much...

dari kecik lagi aku mmg suke main gitar..
try to learn main drum but..
aku lebih prefere main gitar...
ada la juga dua tiga lagu yang aku buat sendiri..
just suke2 bak kata owang syok sendiri ahak..
lantak la ada aku kisah hahahahaha...

aku ada upload beberapa pic..
koleksi gitar kesayangan aku..
pasni kalau ada sape2 yang nak panggil aku
main gitar
calling2 la..!!!
confirm hancus korang punya event
setakat main sendiri ok la
dah name pun syok sendiri kan...

ermmm..

ok la aku rasa sampai kat sini je la
kang aku melalut lebih2
korang jugak yang bosan
aku lak syok sendiri...!!!!






AL-FATIHAH UNTUK ARWAH ACHIK SPIN

Pada jam 7 malam tadi (17 April 2010), penyanyi Achik Spin atau nama sebenarnya Abdillah Murad Md. Shari diberitakan telah meninggal dunia dalam sebuah kemalangan berhampiran Perhentian Nilai, PLUS iaitu di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas).
Achik Spin dalam perjalanan pulang dari bersiaran langsung di RTM untuk program Hits1 pada petang tadi.
Achik yang memandu kereta jenis MPV Toyota Estima bersama seorang sahabatnya dikatakan terbabas dan melanggar papan tanda di lebuhraya. Arwah meninggal di tempat kejadian manakala keretanya hangus terbakar. Nasib menyebelahi kawannya yang sempat merangkak keluar dari kereta dan di bantu oleh orang awam.
Jam 8 malam, polis dan anggota bomba masih lagi berada di lokasi nahas dan difahamkan mayat Allahyarham akan dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar di sini malam ini.
Pegawai Turus Trafik negeri, Asisten Supritendan Polis (ASP) Abd. Halil Abd. Hamzah mengesahkan kejadian tersebut.
Vokalis Spin ini dikenali ramai dengan lagu Paling Comel berduet dengan penyanyi sekampungnya, Siti Nordiana atau Nana.
Achik Spin bernikah dengan Tasha atau nama sebenarnya HM Rosezaitul Suriani Wati pada 18 November 2005. Pada 9 Januari 2007, Tasha selamat melahirkan Putri Rania di Hospital Tunku Jaafar, Seremban. Namun, anak yang keduanya itu meninggal dunia kerana dijangkiti penyakit derita demam panas selama seminggu dan disyaki mempunyai masalah dengan usus dalam perut.
saya ingin mengucapkan salam takziah buat seluruh famili Allahyarham.
Al-Fatihah. Semoga allahyarham ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Nampaknya, tahun 2010 menyaksikan ramai sekali insan seni yang telah pergi meninggalkan dunia untuk mengadap Allah Yang Maha Esa.

video di tempat kejadian...


video video video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belog KAK AMY Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign